FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2016. október 21.

A mai fiatalok köszönettel tartoznak ’56 hőseinek

1956. október 23-án Európa hősei, a magyar szabadságharcosok, köztük sok ezer fiatal nemet mondott a diktatúrára, szabadsága és önrendelkezése megcsúfítására és felemelte a fegyvert értünk, mai fiatalokért is mondta Nacsa Lőrinc.

Az IKSZ elnöke kiemelte, hogy hálával kell gondolnunk azokra a honfitársainkra akik életüket, szabadságukat vagy egzisztenciájukat áldozták azért, hogy mi most szabadságban élhetünk, hogy a kommunista diktatúra már nem akarja elvenni a magyar fiataloktól a boldogulás lehetőségét. Nacsa Lőrinc elmondta, hogy 10 évvel ezelőtt az ötvenedik évfordulón az akkori hatalom ne engedte méltó módon megköszönni 56 hőseinek áldozatát, hiszen Gyurcsány Ferenc és a szocialisták rendőrterrort alkalmazva szétverték a békés tömeget, ezzel megcsúfolták Mansfeld Péter, Tóth Ilonka és a többi hős emlékét.

1956 üzenete egyértelmű és aktuális: szabadságunkért mindig harcolni kell, sosem adták ingyen és ezután sem fogják. Márpedig ez az egyik legnagyobb kincsünk, amelyet ma is támadnak, külső erők próbálják megvenni - hangsúlyozta az elnök. Nacsa Lőrinc elmondta, hogy a forradalom és szabadságharc fiatal hősei példák ma is, hogy hazaszeretettel, bátorsággal, hittel és hűséggel érdemes Magyarországért dolgozni, ha kell harcolni.

Köszönet és hála a hősöknek akik példát adtak, előttünk jártak, méltóvá kell válnunk örökségükre, zárta beszédét az IKSZ elnöke.

Tóth Gábor vízivárosi önkormányzati képviselő, a kerületi IKSZ elnöke köszöntőjében elmondta, hogy erőt kell merítenünk az akkori fiatalok példájából, és vállalnunk kell a felelősséget, hogy részt vegyünk Magyarország építésében, ahogy az 56-os hősök sem futottak el a feladat elől.
A főhajtás és megemlékezés koszorúzással és gyertyagyújtással zárult.