FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2016. június 20.

A szélsőséges liberalizmus a véleményszabadságot veszélyezteti

 

A szélsőbal, a szélsőjobb és a szélső liberális közös nevezője az intolerancia. Ez vezethetett oda, hogy amikor Valencia érseke, Cañizares bíboros "meleg birodalomról" beszélt, bírálta a radikális feminista csoportokat és elutasította Európa "nyitott ajtók" bevándorlási politikáját büntetőeljárás indult ellene.
Mi, fiatal kereszténydemokraták is osztjuk a bíboros véleményét, és felháborítónak tartjuk, hogy egy törpe, életidegen szélső liberális magát jogvédőnek nevező kisebbség véleményterrorjához a bíróság is asszisztál. Aggódunk, hogy Nyugat-Európában ennyire antiliberális feminista és meleg szervezetek tevékenykednek, még másokra sincsenek tekintettel. Elegünk van abból, hogy állandóan a toleranciáról beszélnek, de a mi véleményünket nem tűrik meg. Ezek a szervezetek kizárólag az abortuszhoz fűződő jogokat védik, és az emberi életet alábbvalónak gondolják, mint az emberi jogokat. Ki kell mondanunk, hogy a radikális meleg és feminista csoportok tevékenysége káros, korlátozni akarják a véleményszabadságot, a szólásszabadságot és gyűlöletet szítanak.


A „jogvédők” és a valenciai kormány is Európa egyik értéke a véleménynyilvánítás joga ellen szólalt fel. Körvonalazódik az az európai tendencia, miszerint az úgynevezett a politikai korrektség megfojtja a józan észt. Ez a kereszténység-ellenes magatartás vezetett oda, hogy az elmúlt években sok európai, köztük a budapesti Pride rendezvényen is nyíltan vallásgyalázó, az embereket hitükben sértő öltözékekben, gúnyos feliratokkal jelentek meg résztvevők.


Mi ezzel szemben a családok megerősítését, a gyermekek megszületését és egy családbarát ország építését támogatjuk. Örömteli tendencia, hogy nő a házasságkötések száma és 2010-hez képest 2015-ben mintegy 10 000-el csökkent az abortuszok száma.
Mi, fiatal kereszténydemokraták szolidaritásunkat fejezzük ki Valencia érsekével. Tudomásunk szerint Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, valamint Soltész Miklós a párt alelnöke ősszel magyarországi látogatásra hívják meg a Cañizares bíborost.

Nacsa Lőrinc
elnök
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ)