FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2018. december 14.

Adományokat vitt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a Bethesda Gyermekkórháznak

Az ünnepek közeledtével több százezer forint értékű adományt vitt el Nacsa Lőrinc elnök, országgyűlési képviselő, valamint Vörös Mátyás és Tisóczki Flóra alelnök a Bethesda Gyermekkórház számára péntek délelőtt.

Az adomány a kórház különböző osztályainak, így többek között a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati, valamint a Gyermeksebészeti Osztályon gyógyuló beteg gyermekek mielőbbi felépülését és rehabilitációját, illetve az ott dolgozó orvosok és ápolók munkáját segíti majd.
Nacsa Lőrinc elnök az adományok átadásán elmondta, hogy az IKSZ minden év adventjében szervez jótékonysági akciót, ahol a fókuszban mindig a gyermeket nevelő családok állnak. Megköszönte a kórház dolgozóinak áldozatos munkáját, amelyet egész évben és most az ünnepek alatt is lelkiismeretesen, a gyermekek érdekében végeznek.
A gyermekeknek összeállított csomagok a készségfejlesztő játékok, a rajz - és színező készletek, valamint a kifestő és mesekönyvek mellett tartalmaztak cumisüvegeket, ágyneműket és csörgőket is. Az ápolóknak, orvosoknak karácsonyi édesség mellett a munkájukat könnyebbé tevő eszközöket is átadásra kerültek, így vérnyomásmérőt, lázmérőket, párásítót, mérlegeket is adtunk át Bencze János főigazgató-helyettes úrnak, aki a kórház nevében átvette az adományokat. Ezek után az IKSZ küldöttsége egy kórteremben megajándékozta az ott gyógyuló kisgyermekeket.