FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2017. november 2.

Az IKSZ a Fővárosi Főügyészséghez fordul a Soros által pénzelt civil szervezetek ügyében

Az IKSZ a Fővárosi Főügyészséghez fordul közérdekű bejelentéssel, hogy vizsgálja meg, a törvénytelenségre buzdító, bojkottáló civil szervezetek a törvény hatálya alá tartoznak-e, és ha igen, folytassa le az eljárást!

Nekünk, fiataloknak fontos, hogy egy olyan országban tudjunk családot alapítani, tanulni, önkénteskedni, vállalkozni, munkát vállalni, ahol mindenkire vonatkoznak a törvények – hangsúlyozta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, csütörtöki sajtótájékoztatóján.Nacsa Lőrinc szerint egészen megdöbbentő, hogy egy-két tucatnyi – nagytöbbségében Soros György által finanszírozott civil szervezet -, nyíltan kiáll és elmondja, hogy nem tartja be a törvényeket. Az átláthatóságot elősegítő intézkedést pont a magukat jogvédőnek mondó, de igazából emberjogi fundamentalistákból álló, álcivil szervezetek semmibe veszik – tette hozzá.
A külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés idén júniusban fogadta el – ismertette, megjegyezve: fontos, hogy az átláthatóság megteremtése hozzájáruljon a civil szervezetekkel kapcsolatos közbizalom fennállásának megtartásához.
A külföldi támogatás bejelentésének célja csak a jogállás nyilvántartásban való rögzítése – mutatott rá.
Tegnapig 58 szervezet regisztrálta magát külföldről támogatott civil szervezetként, ami mutatja, hogy „a hisztéria teljesen felesleges” – húzta alá Egyúttal bejelentette, hogy az IKSZ a Fővárosi Főügyészséghez fordul közérdekű bejelentéssel, vizsgálja meg, hogy a törvénytelenségre buzdító, bojkottáló civil szervezetek a törvény hatálya alá tartoznak-e, és ha igen, folytassa le az eljárást!

forrás: fidesz.hu