FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2016. szeptember 16.

IKSZ: a népszavazáson a fiatalok jövője a tét

 A politikus rámutatott, hogy nem pártpolitikai-, hanem nemzeti ügyről, a fiatalok jövőjéról döntünk a népszavazáson. Az üldözött keresztények nevében Youssef Fakhouri, a ProChristie mozgalom vezetője a tájékoztatón elmondta, hogy évente közel százezer embert gyilkolnak meg keresztény hite miatt.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: a kereszténydemokratáknak kettős felelősségük és feladatuk van a mostani migrációs válsággal kapcsolatban. Meg kell védeni a tömeges bevándorlástól hazánkat, mert az veszélyezteti Magyarország vallási, gazdasági berendezkedését és Európa keresztény kultúráját. Ugyanakkor keresztényi kötelesség erejükhöz mérten segíteni az elesetteken. Álláspontjuk szerint a kettő összeegyeztethető – mondta.

Rámutatott: a mostani népszavazáson a fiatalok jövője a tét, és most nem pártpolitikáról van szó, nem oldalak közti ideológiai vitáról, hanem nemzeti ügyről.

Nacsa Lőrinc szerint Brüsszel átveri a bevándorlókat, hamis reményekkel kecsegteti őket, átveri a tagországokat, a fejük felett akar döntéseket hozni, és átveri saját magát is, amikor a terrorcselekmények kapcsán nincsenek következmények, amikor nem az erős határvédelemben gondolkodnak és amikor megpróbálják elhitetni, hogy az integráció könnyű és működőképes. Ki kell mondani, hogy a brüsszeli politikai vezetés megbukott – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus, aki hozzátette: felelősséget éreznek azokért az üldözöttekért, akik nagyobb részt saját kormányuk rossz politikájának, az embercsempészeknek valamint Brüsszel elhibázott bevándorlás-politikájának áldozatai. Úgy gondolják azonban, hogy a tömeges méretű befogadás és a migránsok behívása rendkívüli kockázatokkal jár, ezért ezeknek az embereknek a helyben maradását kell segíteni és ebben a segítségben részt kell vállalnia az egész Európai Uniónak – közölte. Az IKSZ elnöke üdvözölte a kormány döntéseit a témában, így a szíriai kórházépítést, az iraki iskolaépítést, amely 700 üldözött keresztény fiatalt fogja szolgálni, a 3 millió eurós keretet a humanitárius feladatokra, és azt a közel félmilliárd forintnyi támogatást, melyet a Karitatív Tanács tagszervezeteinek adott a határ menti feladatok ellátására.

Youssef Fakhouri, az IKSZ által életre hívott ProChristie mozgalom vezetője, aki családjával 1985-ben Libanonból kényszerült elmenekülni keresztény vallásuk miatt, azt mondta: a keresztény identitás és szolidaritás gyengülése miatt a világ harmadik országaiban ezek a kisebbségek nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A Nemzetközi Evangéliumi Szövetség adatai szerint mintegy 200 millió keresztény számít üldözöttnek, ez a keresztények 8 százaléka – mondta, hozzátéve: évente közel százezer embert gyilkolnak meg keresztény hite miatt.

A mozgalom vezetője üdvözölte a magyar kormány döntését a világban üldözött keresztények megsegítését célzó helyettes államtitkárság létrehozásáról, amelynek feladata a társadalom informálása és a segélyezés koordinálása.

 

Forrás: kdnp.hu