FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2018. február 3.

IKSZ: Zárják ki az MSZP-ből Simon Józsefet, léptessék vissza a Momentum pécsi elnökét!

Simon József, az MSZP elnökségi tagjának a pártból való kizárására szólította fel a szocialistákat szombaton az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke.

Nacsa Lőrinc egyúttal Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom városi elnökének és a párt országgyűlési képviselőjelöltjének visszaléptetését is követelte a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: az elmúlt napokban két olyan megnyilvánulás is napvilágot látott, amely megmutatta, hogy a pécsiek a jelenleginél „sokkal jobb” ellenzéket érdemelnek.

„Nemes Balázs egy előkerült internetes rádióadásban vállalhatatlan kijelentéseket tett, magyar emberek ellen uszított és gyűlöletet keltett, (.) a fizikai erőszakot is támogatva, antiszemita kiszólásokkal tarkítva” – fogalmazott az IKSZ elnöke. Az Origo pénteken azt írta, hogy Nemes Balázs Izrael, a zsidók és a melegek ellen is beszélt egy 2010-es hangfelvételen.

Nacsa Lőrinc szerint újra kiderült, hogy a Momentum álságos, álszent politikát folytat, továbbá végrehajtaná a kvótadöntést és bevándorlókat telepítene Magyarországra, „közben pedig saját honfitársaik ellen uszítanak”. „Felháborító, hogy a párt ilyen jelöltekkel kampányol” – hangoztatta.

Az IKSZ elnöke emlékeztetett arra is, hogy Simon József, a szocialisták pécsi elnökségének tagja a Pesti Srácok Facebook-oldalán megjelent cikk alatti bejegyzésében egy olyan képet tett közzé, amely főbe lőve ábrázolja Orbán Viktor miniszterelnököt, és az a felirat olvasható rajta, hogy “Keresd a hibát! Én nem találtam”.

Forrás: hirado.hu