FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2017. október 19.

Rétvári Bence: „Oda visszük a segítséget, ahol szükséget szenvednek"

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Miskolc Városi Szervezete meghívására csütörtökön városunkba látogatott Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

Kereszténység, közélet és politika című előadásán az ITC Székházban elhangzott: a határaink megvédése mellett a kormány arra is kellő figyelmet fordít, hogy segítséget nyújtson a szükséget szenvedőknek a Közel-Keleten, de Afrikában és Ázsiában is.
Váraljai Zoltán, az IKSZ miskolci szervezetének elnöke, országos alelnök köszöntőjében úgy fogalmazott, „minket, józan gondolkodású magyar embereket” jelenleg a migráció kérdése foglalkoztatja a leginkább. – Szeretnénk azt, hogy a dolgok ne menjenek rossz irányba és ragaszkodunk keresztény értékeinkhez – húzta alá. – Európának és Magyarországnak példátlan migrációs nyomással kell szembenéznie, de bátran mondhatom: a nyugat-európai országokkal szemben hazánkban sokkal nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat.Rétvári Bence parlamenti államtitkár – aki egyébként az IKSZ országos elnöke volt 2002 és 2010 között – előadásában kifejtette, történelmünk során számtalanszor kellett már megvédeni az országot, de amíg a mongol vagy a török invázió katonai támadás volt, addig most egy csöndes beszivárgással nézünk szembe. Különbség az is, hogy az Oszmán Birodalom elleni küzdelemben a teljes európai keresztény világ ott állt Magyarország mögött, a mai európai vezetők azonban nem tűnnek olyannak a parlamenti államtitkár véleménye szerint, akik hinnének az öreg kontinens jövőjében, a keresztény gyökerekben.A parlamenti államtitkár úgy fogalmazott, a bevándorlás kérdésében hazánk kulcsszerepet játszott, hiszen elsőként védte meg Európa külső határait.– Olyan mértékű nemzetközi figyelem hárul hazánkra, ami a rendszerváltás óta egyszer sem. Egy történelmi, sorsfordító pillanatban hozott olyan döntést a Fidesz-KDNP kormány, ami ugyan kiváltotta a nyugat-európai liberális politikusok és a mainstream média rosszallását, de egyezett a magyar lakosság elsöprő többségének véleményével. Ma a magyarok több mint 80 százaléka támogatja, hogy Magyarország határait meg kell védeni – húzta alá.Rétvári Bence kiemelte: hazánknak mindamellett, hogy helyén van az esze, és megvédi saját külső határait, e mellett helyén van a szíve is, és igyekszik segítséget nyújtani mindazoknak, akik szükséget szenvednek.– Oda visszük a segítséget, ahol szükséget szenvedők élnek: Libanonba, Szíriába, Jordániába, Irakba, afrikai és ázsiai országokba. A keresztények azonban duplán vannak üldöztetésnek kitéve, hiszen sújtja őket a polgárháború, de emellett folyamatos hátrányt, sokszor üldöztetést szenvednek kereszténységük miatt. Magyar adófizetők pénzéből például 800 iraki család tudott visszaköltözni abba a házába, amit az Iszlám Állam hódítása nyomán leromboltak. A települést magyar pénzből építettük újjá. Ezek az emberek a magyaroknak köszönhetik azt, hogy a szülőföldjükön élhetnek, a reményt tudtuk visszaadni nekik – emelte ki a parlamenti államtitkár.

Forrás:minap.hu