FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2018. március 1.

Átadtuk a fiatalok által aláírt molinót a Szejm alelnökének

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, aki szintén ellátogatott a szejmbe a

mai napon, arról is beszámolt, hogy az IKSZ elnöke átadta Beata Mazureknek azt a molinót, amelyet aláírt a 2017. november 26-án a budapesti Bem-szobornál megrendezett tüntetés több száz résztvevője. A molinón a lengyel és a magyar zászló, valamint a Kiállunk Lengyelországért felirat szerepel.
A Varsót támogató tüntetést az IKSZ annak hatására szervezte meg, hogy az Európai Parlament 2017. november 16-ai plenáris ülésén megszavazta a lengyel jogállamiságról szóló határozatát, és ez alapján a testület elkezdte előkészíteni az uniós alapszerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását az ország ellen. A tüntetés szervezői meg akarták mutatni, hogy a magyar fiatalok is kiállnak Lengyelország mellett - mondta Nacsa. Beszámolója szerint Beata Mazurek örömmel fogadta az ajándékot, továbbítja azt Marek Kuchcinski házelnöknek.
Az alelnök fontosnak nevezte, hogy nemcsak az úgynevezett nagypolitika szintjén, hanem a fiatalok között is erősödjenek a magyar-lengyel kapcsolatok - számolt be Nacsa, aki szerint "az egymás mellett való ilyen szilárd kiállással biztosítható Európa jövője".