FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2016. október 8.

Magyarország is példa az Európai Unió előtt

Sok európai szervezet gratulált Magyarországnak a népszavazás eredményéhez és az Európa nagyobb biztonságát célzó javaslatokhoz, melyek Orbán Viktor miniszterelnök nevéhez fűződnek.

Egyre több európai politikai szervezet tartja elismerésre méltónak a magyar kormány erőfeszítéseit. A hétvégén tartja Bécsben a YEPP (az Európai Néppárt ifjúsági szervezete) az évente esedékes Elnökök Tanácsát, ahol három magyar szervezet, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), a Fidelitas és az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet vezetői is részt vettek. Az aktuális európai kihívásokról szóló vitában Nacsa Lőrinc az IKSZ elnöke beszámolt az európai szervezetek elnökeinek a magyar népszavazásról és annak következményeiről, valamint az erős határvédelmet és a közös európai hadsereg felállítását célzó magyar javaslatokról. Elmondta, hogy jelenleg a biztonsági kérdés a fő prioritás.
A tanácsülésen részt vevő fiatal politikusok megtárgyaltak és elfogadtak egy, az új európai jobbközép és kereszténydemokrata politika alapjairól szóló dokumentumot, mely az európai konzervatív politikai térvesztéséről és az ebből fakadó feladatokról szól. A szövegben Magyarország is példaként van említve azon kevés országok között, ahol a néppárti kormányzat és politika erős lábakon áll, hiszen sok országban elvesztették vezető szerepüket a jobboldali, kereszténydemokrata pártok.
Az IKSZ módosító javaslatára bekerült a szövegbe, hogy az új európai jobbközép ereje a fiatalok kemény munkáján, politikai szerepvállalásán és azokon a szilárd értékeken és gyökeresen múlik, melyek egyszer már naggyá tették a kontinenst.