FB Twitter Akadálymentes Normál oldal
Természetesen fiatal, természetesen kereszténydemokrata
2021. január 25.

Az oltás mellett kampányolnak az ifjú kereszténydemokraták

– Mindenkinek az életét jelentősen befolyásolja a koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásai.

Meggyőződésünk, hogy a vakcina az egyetlen biztonságos módja annak, hogy magunk mögött hagyhassuk a járványt, ezért úgy döntöttünk, hogy egy online kampányt indítunk a vakcina népszerűsítésére, hiszen még mindig vannak, akik bizonytalanok, félnek, vagy esetleg a többek között baloldali politikusok által is terjesztett álhírek miatt nincsenek meggyőződve az oltóanyagok biztonságosságáról – nyilatkozta lapunknak Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, és elmondta, hogy szeretnék elsősorban a fiatalok körében népszerűsíteni a gondolatot, hogy mindenki, aki teheti, regisztráljon, majd oltassa be magát.
A kereszténydemokrata politikus az online akcióról kifejtette, hogy ismert embereket, színészeket, sportolókat, művészeket és politikusokat kértek fel, hogy naponta egy-egy gondolattal járuljanak hozzá a kampányhoz, és mondják el, miért is tartják fontosnak, hogy beoltassák magukat.
– Minden nap kikerül egy ilyen idézet a felületeinkre a közösségi médiában. Harmincnapos kampányt tervezünk, de ha kell, tovább is folytatjuk – fejtette ki Nacsa Lőrinc, és beszámolt róla, hogy a kampányban megszólalt már az olimpiai bajnok Risztov Éva, Bese Gergő atya vagy éppen Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár is.
– Az elmúlt hetekben a baloldalon hirtelen rengetegen váltak vakcinaszakértővé. Mi nem gondoljuk, hogy jobban értenénk a védőoltásokhoz, mint a szakemberek. A magyar tudósokban bízunk, hiszen a magyar protokollok szigorúbbak, mint az Európai Unió protokolljai.
Nekünk nincsen preferenciánk az alapján, hogy honnan érkezik a vakcina, hanem amit a magyar hatóságok biztonságosnak és hatékonynak találnak, azt elfogadjuk – mondta az IKSZ elnöke a Magyar Nemzetnek, és hozzátette: a kampánynak az is a célja, hogy az egyes vakcinákról terjesztett álhíreket helyre tegye, és a közbizalmat erősítse az oltások iránt.
– Tény, hogy az orvostudomány történetében a védőoltások mentették meg a legtöbb életet, ezért fontos, hogy most is minél többen éljenek a vakcina nyújtotta a lehetőséggel– hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.
A politikus azt is elmondta, hogy az IKSZ vezetői természetesen maguk is regisztrálnak a védőoltásra, és a kampányban kifejtik majd, mit gondolnak a védekezésről, és miért oltáspártiak.

Forrás: Magyar Nemzet